Hierbij weer een bericht van de Abaújvár-werkgroep

Zoals in het vorige kerkblad is geschreven zijn er 150 houten kerstfiguren uit Hongarije gekomen en op een stuk of 5 na zijn ze allemaal verkocht! Ook vanuit de vitrinekast zijn de spullen grotendeels verkocht. Hartelijk dank!

Er zijn nog mooie spullen te koop. We konden na de wintermarkt al € 200 overmaken van de verkoop van de Hongaarse spullen. Voor de scheuren in de gebouwen na de verzakkingen door de droogte is, na de collecte van 18 december 2022, al € 500 overgemaakt. Wellicht dat er nog nagekomen giften zijn. We houden u op de hoogte. Met de werkgroep zijn we bezig om een programma voor de komst van onze broers en zussen uit Hongarije samen te stellen. Ook willen we onderzoeken of we met een aantal mensen in de mei-vakantie naar Abaújvár kunnen gaan. 

De bijbeltekst in de kerk-app van 9 januari 2023 luidt: Wanneer ik eraan denk hoe wijs en groot Gods plan is, val ik op mijn knieën voor Hem neer. Hij is de Vader van al zijn kinderen, zowel in de hemel als op aarde. Ik vraag Hem u vanuit zijn heerlijke rijkdom de innerlijke kracht van de Heilige Geest te geven. Efeziërs 3:14-16 HTB

 

Hartelijke groet namens de werkgroep

Cor Meyboom

 

We willen als gemeente in Poortugaal meer doen voor de hulp aan Oekraïne dan alleen geven via de landelijke hulporganisatie.

We hebben via Ildiko en Huub vanuit de Continental Singers de kerk in Abaujvar gevonden (in Hongarije tegen de grens met Oekraïne aan) en gehoord dat zij daadwerkelijk met hun gemeente hulp bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Op de gemeenteavond in juni mochten we al iets vertellen over de situatie in Abaujvar en hoe zij de vluchtelingen opvangen. Op basis daarvan hebben vanuit de gemeente meerdere mensen aangegeven mee te willen denken hoe dit vorm te geven: ds. Van Walsum, Annet van der Graaf, Richard van Klaveren, Marleen Nieuwlaat en Cor Meyboom.

Spreuk

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Nieuws

Zondag 15 januari  - 9.30 u.

Voorganger:            ds. L.J. Scholten, Gouda                

Organist:                 Ingrid Luijten

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.