De eerste weken zijn alweer achter de rug. Hopelijk zijn jullie allemaal al weer een beetje gewend op school.

 

We kijken terug op een fijne startzondag met veel kinderen bij de kindernevendienst en veel tieners. We stonden even stil bij de mooie zalen die er gemaakt zijn voor deze nevendiensten en daar hoorde een cadeautje bij. De oppas kreeg een regenboog knikkerbaan met geluid en tekenspullen. Voor de kindernevendienst was er een whiteboard en voor de tieners een lantaarn en een pot snoep. Na de kerk konden we lekker buiten aan het knutselen en de graffiti workshop voor de wat oudere jeugd.

Wat een mooie kunstwerken hebben jullie gemaakt en wat is het graffiti kerkraam mooi geworden! We zijn trots op jullie. 

 

Jeugdstartactiviteit

Zaterdag a.s. is het zo ver. Klimmen in het Klimbos. We hebben aardig wat aanmeldingen.
Verzamelen is om 14.15 uur op het parkeerterrein van het Klimbos. We starten om 14.30 uur. We gaan in twee leeftijdsgroepen klimmen, volgens de regels van het Klimbos.

Kinderen tussen 4-8 jaar en max. 1.30 m lang gaan op het Puppy Parcours het avontuur aan, deze activiteit duurt tot 15.30 uur. Bijdrage: 5 euro p.p.

De kinderen en jongeren van 8 jaar en ouder èn minimaal 1.30 m lang kunnen het High Ropes parcours afleggen (tot 17.00 uur). Bijdrage: 10 euro p.p.

Wij zorgen voor wat lekkers tussendoor voor beide groepen. Hopelijk is het droog!

 

Kinderkoor De Regenboog

Nog maar net begonnen met repeteren en zondag al een concert.

Komen jullie ook allemaal naar het zomerconcert van het kinderkoor op zondag 25 september om 14.30u in de Dorpskerk? Ze treden samen op met Christelijk jeugdkoor Zamariem uit Nootdorp.

 

Jeugdclub Poortugaal heeft de eerste 2 avonden al weer achter de rug. 12 oktober is de volgende keer. Alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn van harte welkom.

Verdere info in het kerkblad.

 

Basiscatechese, 12+groep catechese en Pannenkoekenclub

Binnenkort horen jullie (persoonlijk) meer over de catechese groepen.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JeugdClub gaat de herfst tegemoet

Terwijl het buiten regent, bereiden wij ons voor op de volgende avond Jeugdclub. De eerste keer hebben we een start gemaakt door alle data in een kalender te zetten en dus een persoonlijke sfeer te geven. De volgende keren zullen meer op het seizoen gericht zijn.

Er is nog plaats genoeg, dus neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

De avonden zijn voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool, ook als je niet in de kerk komt.

In het overzichtje staan de komende data t/m november en de andere belangrijke informatie.

Knip het uit en prik het op het memobord in de keuken !

Lijkt het je leuk om als leiding mee te doen, we kunnen nog wel iemand erbij gebruiken!

Mochten er vragen zijn, dan kun je ons uiteraard benaderen!

 

JeugdClub Poortugaal

Waar:                          Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Hoe vaak:                                eens per 2 of 3 weken, ca. 2x per maand

Welke datum:                           12 oktober 2022,

                                   2, 16 en 30 november (en daarna nog vaker)

Hoe laat:                                  woensdagavond van 19:00 - 20:00 uur

Kosten :                       € 1,= per maand

Wat doen we:               knutselen, spelletjes,  quiz, van alles wat leuk is

Voor wie :                    alle kinderen van de  basisschool groep 5 t/m 8

 

Kom eens vrijblijvend kijken!

Voor meer informatie:

bel of app: 06-20203815 (Richard)

mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van Richard - Arjan – Berny

De zomervakantie is ineens achter de rug, zomaar voorbijgevlogen. We hopen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en opgeladen zijn voor nieuwe uitdagingen, op school en bij ons in de kerk. Van alles gaat van start, waarvoor we heel erg dankbaar zijn … hieronder op een rijtje.

 

Kindernevendienst en oppas zijn er weer tijdens de kerkdiensten. Bij de kinderneven-dienst hebben de kinderen o.a. een schuilplaats gebouwd in de eigen ruimte en een estafette met activiteiten gehad de afgelopen zondagen.

 

 

Kinderkoor De Regenboog is op woensdag 31 augustus begonnen met de repetities. Jongens en meisjes, veel zangplezier in het nieuwe seizoen, we kijken uit naar jullie optredens.

 

Jeugdclub Poortugaal begint op 7 september in De Haven, voor kinderen van de groepen 5 t/m 8. De enthousiaste leiding heeft al een en ander voorbereid voor deze avond. Verdere info in het kerkblad. Zien we jullie op de Startzondag (11 september)? Het wordt een feestelijke ochtend, met activiteiten voor jong en oud, waaronder een graffitiworkshop voor de tieners.

 

Jeugdstartactiviteit op 24 september

Speciaal voor alle jongeren v.a. 4 jaar organiseren we een startactiviteit. We gaan de hoogte in om het seizoen fit te beginnen.

Op zaterdag 24 september nodigen we jullie uit om te gaan klimmen bij Abel Klimbos in Rhoon.

Verzamelen is om 14.15 uur op het parkeerterrein van het Klimbos. Om 14.30 uur start de activiteit met een instructie, vervolgens kunnen we de bomen in.

We gaan in twee leeftijdsgroepen klimmen, volgens de regels van het Klimbos. Kinderen tussen 4-8 jaar en max. 1.30 m lang gaan op het Puppy Parcours het avontuur aan, deze activiteit duurt tot 15.30 uur. We vragen een bijdrage van 5 euro p.p. De kinderen en jongeren die minimaal 8 jaar oud en 1.30 m lang zijn kunnen het High Ropes parcours afleggen, zij mogen tot 17.00 uur klimmen. Hier vragen we 10 euro p.p. voor deelname. Voor iets lekkers tussendoor om de energie op peil te houden zorgen wij voor beide groepen.

Opgeven graag uiterlijk op 17 september, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-10348619 (Györgyi). Jullie doen toch ook mee?

 

Basiscatechese, 12+groep catechese en Pannenkoekenclub

We zijn, in overleg met ds Hans van Walsum, bezig met voorbereidingen voor de catechese-groepen. Begindata zullen we zo snel mogelijk aan jullie laten weten.

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kindernevendienst

Vind je het leuk om kinderen tussen de 4 en 12 jaar tijdens de dienst een mooi Bijbelverhaal te vertellen en met hen aan de slag te gaan met een verwerkingsopdracht tijdens de kindernevendienst, of juist in gesprek te gaan met tieners over geloofskwesties tijdens de tienernevendienst? Neem dan contact op met de jeugdouderlingen Anita Maas of Györgyi de Haas.

 

JeugdClub is terug van vakantie

Na een periode van zomerse temperaturen zonder school of werk, pakken we, nu het weer september is, de draad weer op. Ook JeugdClub Poortugaal start binnenkort weer, de eerste avond is al op woensdag 7 september. Tijd en plaats en eigenlijk alles blijft hetzelfde: van 19:00 tot 20:00 uur in De Haven aan de Emmastraat 9 te Poortugaal.

Even voor wie het niet weet: wat is JeugdClub Poortugaal? Jeugdclub Poortugaal is een onderdeel van het jeugdwerk binnen de Protestantse Gemeente te Poortugaal. Doel van de avonden is kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool in een gezellige en ongedwongen sfeer kennis te laten maken met de plaatselijke kerk. Op de avonden wordt op beperkte schaal “iets” gedaan aan Bijbelverhalen, verder is het gewoon een gezellig uur met actieve bezigheden, zoals spelletjes, knutselen, enz. De avonden zijn voor alle kinderen, ook als je niet in de kerk komt. Dus vertel het door en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. We hebben in onderstaand overzichtje alle gegevens nog even op een rijtje gezet voor de komende tijd. Knip het uit en prik het op het memobord in de keuken ! Mochten er vragen zijn, of zou u/jij ook willen meedraaien als leiding op de avonden, dan kunt u ons uiteraard benaderen!

Groeten van Richard - Arjan – Berny

---------------------------------------------------------------

JeugdClub Poortugaal

Waar:               Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Wanneer:         hoe vaak: 1 x per 2 of 3 weken, ca. 2x per maand

Welke datum:   7 en 21 september, 12 oktober en na de herfstvakantie nog veel vaker

Hoe laat:          woensdagavond van 19:00 - 20:00 u

Kosten:            € 1,= per maand

Wat doen we:   knutselen, spelletjes, quiz,

alles wat leuk is

Voor wie :         basisschoolleeftijd groep 5 t/m 8

Kom eens vrijblijvend kijken!

Voor meer informatie: bel of app: 06-20203815 (Richard) mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kinderkoor De Regenboog

Afgelopen woensdag 31 augustus is het kinderkoor weer begonnen met haar repetities.

Komend seizoen oefenen we in de Parel van 14.30- 15.30 in de aula van de school.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, kom gerust een keer kijken of al gelijk lekker meezingen.

Voor meer informatie, neem gerust een keer contact op met Mirjam Meyboom, 06-13567997.

We gaan ons voorbereiden op ons zomerconcert van 25 september as, noteert u deze datum alvast in uw agenda?

Na het concert is er een verkoop van diverse spullen en de opbrengst van de verkoop is voor Hongarije.

Groetjes van de kinderen en de leiding van kinderkoor de Regenboog.

 

 

Beste jongeren en tieners,

Zoals jullie al een aantal keer hebben kunnen zien hebben we een jeugdband.

We kennen nog niet ieders talent van zingen of muziek maken. Wil je meedoen met de jeugdband neem dan met een van de tieners van de band contact op om bij de eerstvolgende oefening aanwezig te zijn. We zien jullie graag met stem en instrument.

Namens de jeugdband, Cor Meyboom.

 

Hallo allemaal

Wij zijn deze zomervakantie weer met Amazing op zomertour gegaan. Wij hebben tijdens de tour 3 concerten mogen geven met het thema ‘Do you believe’. Het was een hele bijzondere tijd met Bijbelstudies, goede gesprekken, bidden, zingen, dansen en mimestukken.

De vriendschappen onderling zijn sterker geworden en we hebben veel mogen delen met elkaar. Wij hebben 2 concerten buiten mogen geven en een keer in een tent. Het fijne hiervan is dat mensen niet per se bij het concert hoeven te zitten, maar dat we ook mensen op afstand hebben mogen bereiken. We hebben veel reacties mogen ontvangen van de mensen die zijn komen kijken. We hebben iemand mogen ontmoeten uit Iran, hebben mensen mogen bemoedigen die iemand recentelijk kwijt zijn geraakt en een jonge vrouw heeft zelfs haar leven mogen geven aan de Here Jezus! Dit is de reden waarvoor we het doen, dat je mensenharten mag raken door middel van zang, dans en toneelspel. Kortom, het was weer een week om heel erg lang van na te genieten!

 

Groetjes Elisa en Jonathan Meyboom

 

Spreuk

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Nieuws

 

Aansluitend op de activiteiten in de Week van de Eenzaamheid in Rhoon is er ook in Poortugaal voor alle ouderen van Albrandswaard, weer een gezellige middag voorbereid en wel een heuse

High Tea om 14.00 u in De Haven

Diaconie en pastoraat zorgen voor de meest heerlijke hapjes en natuurlijk de echte onvervalste Engelse kopjes thee (maar voor de liefhebbers is er ook koffie!). Vanaf 13.30 uur is de deur open. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.