Welkom 2023! 

Het nieuwe jaar is alweer begonnen, wat gaat hij ons allemaal brengen. We wensen jullie en jullie gezinnen een gezegend, gelukkig en gezond 2023!  We kijken uit naar mooie ontmoetingen op/bij/tijdens de verschillende activiteiten die georganiseerd worden voor jullie.

 

Terugblik op de adventstijd en Kerst

Eind november hebben de gezinnen met kinderen van de kindernevendienst het adventsboekje “Ik kan niet wachten!” met de bijbehorende stickers ontvangen van de leiding. Het was leuk om hier en daar ook nog een praatje te kunnen maken tijdens de bezorging. Hopelijk hebben jullie mooie gesprekken gehad rondom de verhalen en viel het boekje in de smaak.

De tieners hebben een mooie kerstkaart gekregen van Job, namens de leiding van de tienernevendienst, met een mooi kerstboodschap erop.

Tijdens de kerkdienst op Kerstmorgen konden we genieten van de visuele ondersteuning van tableaux vivants tijdens de schriftlezing, uitgevoerd door kinderen van de kindernevendienst. Leiding en kinderen, bedankt voor jullie inspanningen.

 

Fantastisch concert met Amazing Teens & Voices

Weten jullie het nog? Op zaterdagavond 17 december was het spekglad buiten, koud en donker, terwijl het in de Dorpskerk vurig en spetterend was. De jongens en meiden van Amazing Teens & Voices, o.l.v Gert-Jan en Hanneke Scherff en Matthijs Hoornaar hebben een groot spektakel van zang, dans en licht neergezet. De entreekaarten aan de deur en de collecte heeft het mooie bedrag van 225 euro opgebracht voor Kerk in actie, het project “Geef licht voor vluchtelingenkinderen in Griekenland”.   

 

Kerstattenties oudere gemeenteleden

Naast een paar jongeren heeft afgelopen december een mooi aantal gezinnen zich ingezet voor het bezorgen van de kerstattenties. Hartverwarmend, deze nieuwe traditie!

Iedereen hartelijk dank voor het helpen!

 

Jeugdclub Poortugaal

Ook in het nieuwe jaar zijn er clubavonden in De Haven, de eerstvolgende op 18 januari.

Verdere info elders in het kerkblad.

 

Jeugddienst 12+ en Doopherinneringsdienst op 19 februari: Noteer alvast de datum van deze bijzondere dienst.

 

Kampweekend: 23 t/m 25 juni 2023                

Hebben jullie ook alweer zin in broodjes en marshmallows roosteren boven het kampvuur bij

De Boomklever in Vierhouten? Wij kijken er al naar uit. Houd het weekend vrij in jullie agenda.

We hopen dat jullie allemaal (7+) weer meegaan.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kinderkoor de Regenboog

Op zaterdag 26 november 2022 stond het kinderkoor met een kraampje op de wintermarkt.

Het kinderkoor verkocht houten gekleurde kerstballen (de kinderen hadden de ballen zelf ingekleurd) en ook konden de bezoekers raden hoeveel M&M’s erin de weckpot zaten. De opbrengst van de verkoop was voor de voedselbank Hoogvliet en de kerstballen werden aan het Sophia Kinderziekenhuis gedoneerd.

Superfijn was het dat we alle ballen verkocht hebben en ook heel veel mensen hadden hun naam met aantal M&M’s op de lijst gezet.

Om 15.00 uur mocht het kinderkoor samen met Relight een aantal liederen ten gehore brengen, dit was superleuk om te doen. Samen zongen we My Lighthouse, witte kerst en een kerstmedley. Er kwamen veel mensen kijken en luisteren naar beide koren.De pot met M&M’s is gewonnen door Raymond Luijten, nogmaals gefeliciteerd!

Op donderdag 8 december is Mirjam met het mandje met kerstballen naar het Sophia Kinderziekenhuis geweest en heeft zij het mandje overhandigd aan een van de pedagogisch medewerkers van het Sophia.

Ook werden er op dat moment een door een gemeentelid geschonken knuffels overhandigd. Het Sophia Kinderziekenhuis was erg blij met de kerstballen en de knuffels.

Op woensdag 21 december kreeg het kinderkoor tijdens het oefenen bezoek van Aad van de voedselbank Hoogvliet.

Met de verkoop op de wintermarkt had het kinderkoor €126,50 opgehaald en dit bedrag werd symbolisch aan Aad door middel van een cheque overhandigd. Voordat we dit gingen doen heeft Aad e.e.a verteld over de voedselbank en konden de kinderen vragen stellen.Namens alle kinderkoorleden mocht ons jongste lid de cheque overhandigen.

De afgelopen 2 maanden mocht het kinderkoor ook een aantal keer een optreden verzorgen.

Op woensdag 30 november mocht het kinderkoor zingen in verpleeghuis Maeshaven aan de Zwaardijk in Poortugaal. Wat was het fijn om deze middag voor de bewoners een miniconcertje te geven, een ieder heeft ervan genoten.

Op zondag 11 december mochten we zingen in de Dorpskerk in een mooie advent dienst.

Door afwezigheid van een aantal kinderen hadden we een klein clubje kinderen, maar dat nam niet weg dat het supergoed ging.

En dan het laatste optreden en wel op 23 december tijdens de kerstviering in de Hooge Werf. Het was alweer best een tijd geleden dat we in de Hooge Werf gezongen hadden, dus was het superfijn dat dit weer kon en mocht.

De kinderen mochten diverse kerstliederen ten gehore brengen en na afloop van de kerstviering zijn ze nog even gezellig met elkaar op de foto geweest en dan mogen leuke kerstattributen natuurlijk niet ontbreken. Na dit mooie optreden begon voor de kinderen hun kerstvakantie.

Op woensdag 11 januari zijn we weer gestart met de repetities en zijn we begonnen met oefenen voor ons optreden op 5 februari as.

Een heel verhaal, maar dan bent u weer op de hoogte van het reilen en zeilen omtrent het kinderkoor.

 

Oproep:

Dan hebben we tenslotte nog een oproep voor u als gemeentelid. Het kinderkoor krimpt helaas in aantal leden. Mocht u in uw omgeving kinderen kennen die van zingen houden, wilt u ze dan attenderen op het kinderkoor?

Kinderen mogen altijd een keer vrijblijvend komen kijken of meezingen (ouders mogen ook gerust meekomen). Voor informatie over het kinderkoor mogen ze ook altijd bellen of mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Tot slot willen wij u een gezegend en muzikaal 2023 toewensen.

 

Groetjes van de kinderen en de leiding van het kinderkoor.

Mirjam Meyboom

 

JeugdClub in het nieuwe jaar 2023

Gelukkig, het is weer een nieuw jaar! Een jaar met een heleboel leuke JeugdClub avonden. De eerste keer is op woensdag 18 januari, dat is als jullie dit lezen de eerstvolgende woensdag al! Tot aan de voorjaarsvakantie is het de ene week wel, dan een weekje niet en zo 3x achter elkaar. Ook na de voorjaarsvakantie tot aan de meivakantie is dat het “ritme” en dan wel 4x. Makkelijk te onthouden

Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, kom dan ook eens kijken op JeugdClub, je bent van harte welkom, ook als je nog nooit geweest bent. Graag tot ziens!

 

Groeten van Richard - Arjan - Berny

 

JeugdClub Poortugaal

Waar:             Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Wanneer        hoe vaak:  eens per 2 of 3 weken, ca.

                     2x per maand

Welke datum: 18 januari, 1 en 15 februari 2023, 8 en

                     22 maart (en daarna nog meer)

Hoe laat:        woensdagavond van 19:00 - 20:00 uur

Kosten :         € 1,= per maand

Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz, van alles wat leuk is

Voor wie :      alle kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8

 

Kom eens vrijblijvend kijken !

Voor meer informatie: (Richard). mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spreuk

Heer, leer mij te accepteren wat ik niet kan veranderen, geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om het verschil te weten

Nieuws

Zondag 15 januari  - 9.30 u.

Voorganger:            ds. L.J. Scholten, Gouda                

Organist:                 Ingrid Luijten

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.