Kliederkerk, terugblik
Op 2 juni was de laatste Kliederkerk van dit seizoen, met “Storm op het meer” als thema.. Gelukkig was er alleen in het verhaal storm, want zo konden de geplande buitenactiviteiten ook doorgaan. Pop Petra heeft iedereen verwelkomd, samen met Silvana. Er werden bootjes geknutseld en getest op drijfvermogen en er waren verschillende proefjes met water. De jeugdband heeft met ons meegezongen, een feestje op zich. De knakworstjes zijn weer helemaal opgegaan en er werd gezellig bijgepraat met oude en nieuwe kliederkerk-bezoekers. Alle vrijwilligers een hartelijke dank voor het organiseren en helpen, samen hebben we voor een mooie ontmoeting gezorgd.

Jeugdkamp (jeugd 7+): 7 t/m 9 juni
Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover, we gaan op kamp! De houten huisjes van De Boomklever in Vierhouten wachten al op ons, we hopen weer marshmallows te roosteren en gezellig bij te kletsen bij het kampvuur en nog veel meer te doen om dit weekend onvergetelijk te maken.

Jeugddienst 16 juni (jeugd 12+)
Op zondag 16 juni is er een jeugddienst, gericht op de oudere jeugd. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere dienst met “Het Avondmaal” als thema.

Overstapdienst op 7 juli 2024
Noteer alvast de datum van de Overstapdienst, een feestelijke kerkdienst waarin wij de jongeren van groep 8 in het zonnetje zetten.

Oppas tijdens de kerkdienst: vraag om hulp
We zijn momenteel erg krap bezet wat volwassenen betreft bij de oppas. Welke (groot)ouder wil ons komen versterken? U kunt zich aanmelden bij Györgyi of bij Michelle v/d Winden.

De jeugdouderling Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom 2024!
Wat gaat dit jaar ons brengen? Een extra (schrikkel)dag, een som (2+0+2=4), de Olympische spelen in Parijs, de eerste schooldag of het afstuderen? Op sommige dingen hebben we geen invloed, op andere wel. Wij zijn van plan ook dit jaar weer leuke activiteiten te organiseren voor jullie, maar allereerst wensen we jullie en iedereen om jullie heen een gezegend, gelukkig en gezond nieuwjaar!

Terugblik adventstijd en Kerst van 2023
Vlak voor het begin van de adventstijd zijn er weer gezinsboekjes bezorgd door leiding van de kindernevendienst bij de gezinnen van onze gemeente. Mooie boekjes, met verhalen en verwerkingen rondom het thema “Een nieuw begin”. In de kerk zagen we de reuze kerstballen, die elke keer werden toegelicht door de voorganger en zongen we samen het projectlied. In de kerkdienst op Kerstmorgen werd een kaarsengedicht voorgedragen door zeven kinderen en hebben alle kinderen als een waar orkest het lied “Midden in de winternacht” op muziekinstrumentjes begeleid. Iedereen werd op kerstlekkers getrakteerd na afloop van de dienst. Namens de kinderen en jongeren van de kinder- en tienernevendienst. Leiding en kinderen, bedankt voor jullie bijdrage!

Kerstattenties ouderen
Weer hebben een paar jongeren zich ingezet voor het bezorgen van de kerstattenties.
Iedereen hartelijk dank voor het helpen!

Deep Impact
Komende zondag 14 januari is de eerste bijeenkomst van het nieuwe kalenderjaar, bedoeld voor de jongeren vanaf 12 jaar. Veel plezier op deze interactieve avond!


SOOS Het nieuwe jaar begint met een uitje voor de jongeren van de SOOS. Op 26 januari staat bowlen op het programma. Je hebt nog even tijd om te oefenen, maar ook voor deze activiteit telt dat deelnemen en plezier hebben het aller-belangrijkst is … winnen is een mooie bijkomstigheid 😉

Jeugddienst 12+ op 4 februari
Het duurt nog even, maar de dagen vliegen voorbij. Noteer alvast in je agenda: 04-02-2024!
De jeugddienst op 4 februari is gericht op de wat “oudere” jeugd. Onze jeugdband zal meewerken aan de dienst.

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderkoor en Jeugdclub

Kinderkoor de Regenboog
Zo in het nieuwe jaar even een stukje namens het kinderkoor. We kijken terug op een fijne tijd zo eind 2023. Tijdens de dienst op 10 december werd het kinderkoor in het zonnetje gezet ivm het 25-jarig jubileum. Wat zijn de kinderen verwend en niet te vergeten, dirigente en geluidsman ook. Het was leuk om oude foto’s vh kinderkoor voorbij te zien komen op de beamer.
Het optreden was voor nieuwe kinderen erg spannend, maar het is super gegaan!

Op vrijdag 22 december mocht het kinderkoor nog een keer hun kerstliedjes ten gehore brengen en wel in de Hooge Werf tijdens de kerstviering.Het is altijd fijn om daar te mogen zingen. De bezoekers vonden het optreden erg leuk en ook de kinderen hebben ervan genoten.
Als bedankje kregen de kinderen allemaal een aardigheidje mee na afloop van het optreden.
En toen was het kerstvakantie, lekker uitrusten van gedane arbeid. We zijn weer gestart op woensdag 10 januari en gaan dan toewerken naar een optreden op 3 maart tijdens de kliederkerk. Maar…….vergeet ook toewerken naar ons jubileumconcert in juni niet.
Noteert u alvast 15 juni 2024 in uw agenda? Dan laten de kinderen tijdens het jubileumconcert van zich horen.

Wij wensen u allen een gezegend en muzikaal 2024 toe! En nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom! Groetjes van de leiding en de kinderen van het kinderkoor.


JeugdClub gaat het nieuwe jaar in
We laten het oude jaar achter ons en gaan ook in 2024 verder met knutselen, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten. Het belooft een bonte mix te worden van oude en nieuwe ideeën, en starten komende woensdag spelenderwijs…. Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn van harte welkom, ook als je nog nooit geweest bent. Onderstaand weer de komende data, dit keer tot aan de meivakantie. Knip het uit en prik het op je prikbord! Dan kun je geen avond vergeten. Tot ziens!

Groeten van Richard - Arjan – Berny

JeugdClub Poortugaal
Waar: Gebouw De Haven, Emmastraat 9
Wanneer, hoe vaak: eens per 2 of 3 weken
Welke datum: 17 januari, 7 en 28 februari, 20 maart 10 en 24 april 2024
Hoe laat: woensdagavond van 19 - 20 uur
Kosten: € 1,= per keer
Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz,
Voor wie: alle kinderen van de basisschool
groep 5 t/m 8

Kom eens vrijblijvend kijken !
Voor meer informatie: mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spreuk

Jij wil misschien wel zonder God....

Maar God wil niet zonder jou!

Nieuws

Zondag 9 juni - 9.30 u. m.m.v. Chr. gem. koor Rejoice

Voorganger: ds. H. van Walsum
Organist: Vincent van Dam

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.