Terugblik Schoenendoosactie en schoenendoosdienst
Wat een feestelijke dienst was het op 5 november! De jeugdband heeft, heel knap, de hele dienst begeleid, met al die mooi versierde schoenendozen op de achtergrond.
In een gesprekje met ds. Hans heeft Hannah de spulletjes uit haar schoenendoos laten zien. Anne en Elisa hebben het Bijbelverhaal over de arme vrouw uit Sarfat keurig voorgelezen, Joshua heeft een deel van het gebed heel mooi gelezen. Het lied “Vrede is dichtbij” van de kleuters van de Parel was hartverwarmend.
Geweldig dat basisschool De Parel ook dit jaar heeft meegedaan met de Schoenendoosactie. Met elkaar hebben we voor 70 dozen gezorgd. 70 paar oogjes zullen dus binnenkort van blijdschap stralen. Hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft aan deze actie!

Kindernevendienst
De leiding van de kindernevendienst is al volop bezig met voorbereidingen voor de Adventsdagen.
Het adventsproject van de methode Bijbel Basics “Een nieuw begin” vormt dit jaar de leidraad. Alle verhalen komen uit het evangelie volgens Lucas, van de aankondiging van de geboorte van Johannes tot aan de geboorte van Jezus. Bij elk verhaal ontdek je weer: God maakt een nieuw begin! Ook dit jaar hoort er een gezinsboekje bij het project, met 24 kaarten om uit te scheuren en op te hangen. Samen vormen die een mooie adventsslinger. Zo wordt december, het aftellen tot Kerst nog leuker!
Het boekje is voor de gezinnen uit onze gemeente besteld en wordt komend weekend bezorgd. Hebben jullie geen boekje ontvangen, neem dan contact op met Györgyi.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tienernevendienst
A.s. zondag 26 november zal er een tiener-nevendienst zijn o.l.v. Robin. Alle tieners zijn van harte welkom!

10 december
Noteer alvast in je agenda deze zondag, waarop kinderkoor De Regenboog meezingt in de kerkdienst. Wil je meezingen in dit gezellige koor, dan kan dit nog steeds. Neem gauw contact op met Mirjam Meyboom voor verdere info.

SOOS
Op 24 november is er weer een activiteit voor de jongeren vanaf groep 8, om 19.30 u, in De Haven.

JeugdClub Poortugaal
Er is al een mooie groep met enthousiaste knutselaars, maar jij kan er nog steeds bij.
Vind je het leuk om te knutselen of een spelletje te spelen en zit je in groep 5 t/m 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom op woensdag 29 november van 19.00-20.00 u.
in De Haven.

Amaryllissen
Zaterdag 25 november kunnen de bestelde amaryllisbollen opgehaald worden, tussen 10.00-14.00 uur in De Haven.
We hebben veel bestellingen mogen ontvangen, waarvoor een hartelijk dank. We hopen dat u/jullie ook dit jaar veel plezier zal/zullen hebben van deze prachtige bloemen.
De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoenendoosactie en Schoenendoosdienst op 5 november
Hebben jullie al een schoenendoos versierd en gevuld voor de Schoenendoosactie? Zo niet, doe het dan nog snel, want het is heel leuk om te doen en je doet er een ander kind in een ver land heel veel plezier mee. In de afgelopen kerkdienst heb je kunnen zien hoe het moet en heb je ook de eerste mooi versierde schoenendoos al kunnen bewonderen.
Pak een schoenendoos, versier de doos en vul hem in ieder geval met de volgende spullen:
4 schriften, 3 pennen, een gum, puntenslijper, set kleurpotloden, 3 potloden, knuffel, stuk zeep, tandenborstel en tandpasta. En maak de doos daarna vol met spulletjes die passen bij de leeftijd van het kindje waar je de doos voor maakt, dus bijv. een popje of een autootje, een pet of een beker. Het is ook leuk als je een mooie tekening of brief voor het kind maakt (liefst in het Engels). Op de website (www.schoenendoosactie.nl) staat precies aangegeven hoe het werkt en wat er in de doos mag. Let ook op de grootte van de doos (max 12 cm hoog, breedte en lengte samen minimaal 46 cm en max. 56 cm).
Omdat de organisatie en het transport van de dozen geld kosten, wordt een bijdrage van € 5,- per doos gevraagd. Je kan dit bedrag betalen bij het inleveren van de schoenendoos. Je kan het bedrag ook overmaken naar NL83 INGB 0000 3342 43 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland (GAiN) o.v.v. ‘Schoenendoosactie’.

Je kan je schoenendoos inleveren a.s. zondag 5 november als je naar de jeugddienst komt. Het thema is ‘Het kan niet op’. De jeugdband speelt tijdens de dienst. De dienst is om 9.30 u. in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg.
De schoenendozen die gemaakt zijn op De Parel en de andere dozen die we thuis hebben ontvangen, zetten we tijdens deze dienst in de kerk, zodat iedereen de mooie dozen kan zien!
Mocht je niet naar de schoenendoosdienst kunnen komen, maar wel een schoenendoos wil maken en inleveren, dan kan je die ook uiterlijk zaterdag 4 november inleveren bij één van de jeugdouderlingen: Anita Maas, Griendwerker 6, tel. 06-of bij
Györgyi de Haas, Het Loo 35, tel. 06-.

Deep Impact
Na een leuke avond rond FakeNews gaat de tweede avond op 5 november over het thema “Oorlog dichtbij”, helaas een heel actueel onderwerp. Het belooft weer een fijne avond te worden met een gezellig samenzijn met eten en drinken en interactief bezig zijn met het thema. De avond is voor alle jongeren tussen de 12 en 17/18 jaar; om 17.30 u in de Haven.

JeugdClub
Leuk hoor, dat filmpje van een van de gemaakte knikkerbanen in de kerkapp. Wat hebben jullie dat mooi gemaakt. We zijn benieuwd naar de volgende prestaties.
Wil je ook een keertje komen kijken? Als je in groep 5 t/m 8 zit, dan ben je van harte welkom in gebouw De Haven van 19.00 - 20.00u.
De eerstvolgende clubavonden zijn 8 en 29 november.

SOOS
Na een geslaagde quizavond op 22 september hebben de jongeren op 27 oktober meegedaan met Sirkelslag ‘Ga mee.’ Er werd heel fanatiek gespeeld en we zijn benieuwd naar de uitslag. De volgende Soos is 24 november, om 19.30 u. in De Haven, voor jongeren vanaf groep 8.

Kindernevendienst
We zijn blij dat we Lotte kunnen verwelkomen als nieuwe leiding bij de Kindernevendienst.

Basiscatechese
Het eerste blok is inmiddels al weer afgerond.
Jullie hebben nu even rust tot het volgende blok in februari.

Amaryllissenactie
Dit jaar houden we de amaryllissenactie t.b.v. het Jeugdwerk. Omdat niet iedereen het gelezen bleek te hebben onder het kopje jeugdwerk, hebben we het ‘los’ in het kerkblad gezet.

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi,
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Jeugdclub

JeugdClub is er klaar mee…
…met het timmeren wel te verstaan! De knikkerbanen zijn klaar, het geluid ebt weer weg uit onze oren. We blijven in beweging, dat wel…: een stille hint naar de volgende knutsel ! Als die wil lukken natuurlijk, op het moment van schrijven moeten we ‘em nog zelf uitproberen. De laatste twee avonden van dit jaar staan in het teken van St Nicolaas en Kerst ( ja, dat is het al over 8 weken….). We kijken maar vast vooruit en geven daarom in onderstaande overzicht ook wat data voor volgend jaar door.
N.B. Kijk ook eens in de PG-app, we gaan daar wat vaker de resultaten van het knutselwerk laten zien. Voor alle kinderen van groep 5 tot en met 8 geldt: kom gerust eens kijken, het is altijd een gezellige boel! Graag tot ziens!

Groeten van Richard - Arjan - Berny

JeugdClub Poortugaal
Waar: Gebouw De Haven, Emmastraat 9
Wanneer, hoe vaak: eens per 2 of 3 weken, ca. 2x per maand
Welke datum: 8 en 29 november,
20 december 2023,
17 januari, 7 en 28 februari, 20 maart 2024
Hoe laat: woensdagavond van 19:00 - 20:00 uur
Kosten : € 1,= per keer
Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz, van alles wat leuk is
Voor wie : alle kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8

Kom eens vrijblijvend kijken !
bel of app: 06-(Richard)
mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spreuk

Jezus kwam ook voor de dwazen uit het westen

Nieuws

Zondag 26 november - 9.30 u. Eeuwigheidszondag

Voorganger: ds. J. van Walsum
Organist: Pieter Meyboom

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.